MeisjesmutsDeze was zo leuk om te maken, een vintage muts, met knoopjes erop genaaid. Gebreid in Lanagrossa Royal Tweed, 100 % wollen zachtheid, saffraankleur met spikkeltjes erin. Boord in ribbelsteek, de muts zelf in rijstekorrel. I love rijste-korrelsteek, ‘t is één van mijn absolute lievelings-steken.
Een snelle muts, klaar in minder dan een avondje.

Voor een meisje, met een hoofdje van 48 tot 55 cm ongeveer. (ik denk dat ik ook een grote-madammen-versie ga maken, want ik vind hem echt wel schoon)
Het hoofd van de pop is te klein, dus het effect gaat wat verloren, de boord moet mooi strak zitten en de muts is dan ronder en groter, en valt dan schoon.

9 reacties op “Meisjesmuts

 1. Evelyn zegt:

  Hallo,

  Wat een ongelooflijk mooie muts. Hoe kom ik op jouw webshop terecht want ik zou graag eentje willen bestellen in het rood als dat kan.

  Groetjes Evelyn

 2. vrouwenhand zegt:

  Oh, anders zoek ik wel op Ravelry joh. Ik heb al wel een muts voor haar af (moet hem nog bloggen), maar heb ook nog tig andere dingen te doen.
  Eerst ga ik me maar eens aan een vestje wagen. Maar ik ben niet zo’n snelle breister dus ik ga voor een patroon vanaf naald 6…maar heb er nu 1 op het oog voor naald 9…..haha. Grote stappen snel klaar, dat is mijn breimotto.
  Ik vind het allemaal zo leuk om te doen maar je kan helaas maar 1 ding tegelijk.
  Mocht ik het patroon nog willen dan weet ik je wel te vinden ;-). Eerst moet er ook nog een winterjas genaaid worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.