winterset voor Vic
Een pixie muts, gebreid, met ouderwetse knoop uit de knopendoos van bomma.

Een sjaal in ribbels, die heeft Vic graag (dan zit er veel stretch in de sjaal).
En wantjes, gebreid. Ja, wantes, 2 dus, maar meneertje loopt met eentje aan zijn hand en wou dat niet afgeven voor de foto… En wou zelf ook niet met zijn set gefotografeerd worden.
De wol is 100 % merino, met tinten van bruin-oranje en ecru, echt hele fijne zachte en mooie wol!
Die wantjes waren ook zo fijn om te doen, ik vond wanten breien nooit leuk, dat was altijd zo’n gedoe met die duim enzo. Maar ik heb heel wat patronen bestudeerd en heb een truukske gespiekt bij iemand : op een bepaald moment eerst de duim helemaal afwerken en vastmaken, en dan pas verder met de hand!!!! (als er interesse is voor het patroon en den uitleg, roep maar!!! ) Nu heb ik die 2 wanten op minder dan een avond gebreid en tegelijk het patroon gemaakt, dus da’s veel fijner zo, dan uren zitten klungelen!

6 reacties op “winterset voor Vic

  1. Annemarie's Blog zegt:

    Wat leuk dat je zo snel reageert op mijn blogberichtje! Ja, ik was superblij met het patroon! Het was zo makkelijk en zo leuk om te maken. Ik ga er nog heel veel maken denk ik, het werkt verslavend (-:
    Groetjes!
    Annemarie

  2. vrouwenhand zegt:

    Wat mooi weer! En ik ben nog steeds met mijn pixie-muts bezig, hoe doe jij dat toch weer zo snel (oh..ik heb wel een kraamcadeau tussendoor gemaakt dus helemaal niks heb ik ook niet gedaan.) Mijn nieuwe muts vordert goed, daarna nog een sjaal maar wanten heb ik voor 1 euro bij de Wibra gehaald, niet zo mooi als gebreid maar ik krijg dat toch niet in 1 avond gedaan ;-)hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.