Vintage vesteke
Dit vesteke ligt al een aantal weken (bijna) klaar.

Awel, ik weet het niet.
Of ik laat het zo, of ik zet nog een randje aan de mouwtjes met paars en zwart en rose, zoals de onderste helft van het vestje. Ik twijfel nog.
Dus toch maar foto’s gemaakt. Misschien kunnen jullie helpen kiezen?
Dit vestje was nog niet zo’n simpel verhaal, ik wist perfect wat ik wou, alleen bleek dat niet zo simpel in de praktijk om te zetten. Heel dat ouderwets vintage patroontje zat zo schoon in mijn hoofd…(juist ja, ik ben iemand die in haar bed patroontjes zit uit te visualiseren, tot onsteltenis van mijne wederhelft af en toe…)
Het patroontje onderaan is een afwisseling van rijen (enkel heenwaarts) met stokjes en lossen, en dan het zwart ertussen, rijen van (heen en weer) vasten. Nu moet ge weten dat als ge patroontjes maakt van steken en lossen, dat op het einde ‘verspringt’, dus de ene keer eindigt ge met een (of meerdere) lossen, de andere keer met uw steek (in dit geval dus stokjes). Dat is allemaal goed en wel als ge in het rond haakt, maar als ge een schoon ‘recht stuk’ wilt, wordt dat dus puzzelen.
Maar het lukte!!! (lijkt wel een zin uit Dora… haha)
Eigen patroontje dus, met het nodige puzzelwerk.
Gehaakt in katoen, dus ideaal voor de zomer, en goed te onderhouden.
Zwarte en rose katoen is van Online.
De paarse is van Lanagrossa.
Prettige vrijdag iedereen! (ik doe mijn best om snel de patronen voor de omslagdoek en het kindervestje uit te schrijven, maar Vicske is weer ne keer ziek, dus eventjes geduld nog. En o ja , het sloefkespatroon komt ook volgende week!)

8 reacties op “Vintage vesteke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.