Baby-poncho!!!!Deze zat al een tijdje in mijn hoofd.

Baby’s en jassen, dat vind ik niet altijd simpel. Ze dragen dat niet graag, ge krijgt vanzeleven bijna uwen baby niet in een maxi-cosi met ne winterjas, en er zijn altijd problemen met die ritssluitingen vind ik. (baby’s hebben namelijk nog niet echt een nekske, en dan zit die rits tot halverwege hun gezicht enzo nog meer van dat fraais)
Dus, ik dacht, daar moet ik wat op vinden.
Iets wolligs, iets zacht, iets gemakkelijks, en iets dat lekker warm is.
Een poncho-ke werd het dus.
In zuivere wol, met sluiting vooraan. (want vanalles over baby-hoofdjes sleuren, is ook zoiets dat niet altijd even evident is)
Een los en simpel modelleke, lekker ruim. In het voorjaar en najaar gewoon als trui of jasje, in de winter past er nog een dikke trui onder.
Gehaakt met Rico Merino Soft Aran, een zuivere merino-wol, en naaldje 5 mm. (een dikker garen dus dan de Rico Merino dk). Ik heb besloten deze reeks ook in de collectie te nemen, want het is echt een heerlijk garen.
Ik koos kleurtje ‘bleu acier’, en werkte af met violet, ik vond dat contrast wel tof.
Zeemzoete brave blauwe knoopjes erop, knooptouwtjes aan de zijkanten, en meer moet dat niet zijn!
(en zal ik eens iets vertellen, dit poncho-ke komt er ook in het groot, want ook madammen zoals ik vinden winterjassen niet altijd even lollig, zeker niet als ge met den auto moet rijden, dus ik besloot een madammen-model te maken en mezelf als prototype te gebruiken! Ik vind de zachtheid en tedere luxe van wol niet gewoon veel zaliger dan een jas dragen. Heel spoedig hierover meer nieuws!)

5 reacties op “Baby-poncho!!!!

  1. janusje zegt:

    Ik zie dat volledig zitten, die madammen-poncho! Kijk ernaar uit.
    De kleurtjes van deze zijn zalig. Hebben jullie nog meer van die mooie knuffels? Deze is echt wel een krak in het poseren.
    Een lieve groet van me en een fijn weekend gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.