Superwarme grote col!!! + haakpatroon

Vermits cols helemaal ‘in’ zijn dit najaar, en omdat ze ook nog eens lekker warm zijn, en zacht, en makkelijk te maken, maakte ik na de kleutercol 2dikke winterse damescols.

Ik haakte met haaknaald 10, 2 draden Rico Merino soft aran kleur curry en fuchsia, en het werden zalige warme superzachte grote cols!!!
Voor wie ook wil :
Nodig : haaknaald naar wens, garen erbij, maasnaald om eindjes weg te stoppen.
Patroon :
1. Haak een ketting van lossen die goed rond je hoofd past (ik maakte de col lekker ruim), stekenaantal moet deelbaar zijn 2. (in mijn geval waren het 66 lossen) Sluit ketting met een halve vaste. Keer.
2. Haak 1 losse en een vaste in de eerste steek, in de volgende steek haak je een stokje, (haak 1 vaste, haak 1 stokje), herhaal () tot einde toer en eindig met een stokje. Sluit toer met halve vaste in de eerste vaste. Keer.
3. Haak 3 keerlossen en zie dit als eerste stokje, in de tweede steek haak je een vaste. (dus je haakt een vaste bovenop het stokje van vorige toer). Haak steeds 1 stokje en 1 vaste afwisselend (en let erop dat je dus steeds een vaste bovenop een stokje haakt en een stokje bovenop een vaste) Dit is dus een soort van gerstekorrelsteek zoals bij breien! Eindig toer met een vaste en sluit met halve vaste in 3 e losse. Keer.
4. Haak 1 losse en in de eerste steek een vaste, vervolgens 1 stokje, 1 vaste, …. waarbij je dus steeds erop let dat je bovenop vaste vorige toer een stokje haakt en bovenop stokje vorige toer een vaste haakt.
5. Blijf rij 3 en 4 herhalen zolang je wil!!!
6. Draadjes wegwerpen en je col is klaar!
Prettig weekend allemaal.

20 reacties op “Superwarme grote col!!! + haakpatroon

 1. Sharon zegt:

  Hoi, ik kom er niet helemaal uit.
  Wat bedoel je met ‘Sluit ketting met een halve vaste. Keer’
  Bedoel je dat je de ketting al rond maakt hiermee? Dan begrijp ik het ‘keer’ niet.

 2. Marianne zegt:

  marianne.

  krijg je dan een mooier effect met haaknaald 5? Kan het ook met de wol van Wibra voor 1 euro?

  Ik krijg het patroon niet uitgeprint. Zo kan ik deze niet maken. Ik wil deze col in het okergeel haken. Helemaal in de mode!!! Mijn mail is m.koopman@live.nl. Wie o wie wil mij dit patroon op mijn e-mail zetten.

 3. flo zegt:

  Ontzettend leuke col! Ook leuk dat je het patroon hebt gedeeld ik ga er vandaag meteen aan beginnen. Ik heb al een hele tijd drie bolletjes wol liggen en ik wist maar niet wat ik ermee moest doen maar nu weet ik het wel!

  Liefs flo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.