Haakpatroon giga-muts!!!

Bloggen komt er deze week niet zo van….

Kerstvakantie, veel tijd met de kindjes samen : heerlijk!!!!

En ook : een boekhouding… manmanman… kent ge dat? Ge hebt alles schoon op papier bijgehouden (gelukkig maar), maar dat  blijft dan liggen in die mappen, en dan wordt het op een dag weleens erg dringend om dat vanuit de map richting computerprogramma te mikken… (haha!) Dus : drukke tijden in Vicarno-land…

Toch nog snel een haakpatroontje : van de giga-muts, op aanvraag!!! Veel warmte, zachtheid en ook nog eens supersnel!!!!!!!

Voor een dameshoofd, gemiddelde omvang.
Nodig : iets meer dan 2 bollen dik garen kleur A en een halve bol kleur B(ik haakte met Rico Big, 48 meter per bol van 50 gram), haaknaald 7 mm, maasnaald om draadjes in te weven, en een schaar.

Patroon :

1. Toer 1 : Maak een magische cirkel, in de magische cirkel haak je 8 puff stitches. Sluit ronde met halve vaste in de eerste puff stitch. NIET keren. (8 steken)
2. Toer 2 : Haak een halve vaste in de opening tussen de eerste 2 puff stitches. Haak in deze en alle volgende openingen van deze toer 2 puff stitches. Sluit ronde met halve vaste in de eerste puff stitch. NIET keren. (16 steken)
3. Toer 3 : Haak een halve vaste in de opening tussen de eerste 2 puff stitches. Haak in deze opening : 2 puff stitches, haak in de volgende opening : 1 puff stitch, (in de volgende opening : 2 puff stitches, in de volgende opening : 1 puff stich), herhaal () tot einde toer. Sluit ronde met halve vaste in de eerste puff stitch. NIET keren. (24 steken)
4. Hou het rondje dat je nu hebt op je hoofd. Dat zou iets kleiner moeten zijn dan de kruin van je hoofd. ALs dat zo is, ga dan voort met wat hieronder komt. Is het rondje nog veel kleiner, voeg dan nog een toer meerderingen toe : (eerste opening : 2 puff stitches, volgende 2 openingen : 1 puff stitch), herhaal () tot einde toer : 32 steken)
5. Toer 4 : Haak een halve vaste in de opening tussen de eerste 2 puff stitches. In deze en alle volgende openingen : 1 puff stitch. Sluit ronde met halve vaste in de eerste puff stitch. NIET keren. (24 steken)
6. Blijf toer 4 herhalen tot de muts groot genoeg is, als standaardmaat : 18 cm lang voor een dameshoofd.
7. Verander van kleur en maak een boordje in kleur B : haak 1 rondje vasten : 1 vaste in elke puff stitch en in elke opening tussen de puff stitches. Draad afknippen.
8. Bloem : Kleur A : maak magische cirkel, 8 puff stitches in de cirkel, sluit ronde met halve vaste in eerste puff stitch. Verander naar kleur B. NIET keren. Haak 1 halve vaste in de opening tussen 2 puff stitches. En dan weet ik het niet meer precies. Ik denk dat ik deed : 2 lossen in dezelfde opening, op de puff stitch 2 dubbele stokjes, 2 lossen en ( in de volgende opening : een halve vaste + 2 lossen. Op de volgende puff stitch : 2 dubbele stokjes en 2 lossen), herhaal () tot je 8 bloemblaadjes hebt, sluit toer met halve vaste. Knip draad af.
9. Alle draadjes wegwerken en bloem vastnaaien!
10. Klaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik wens jullie allemaal een heerlijk Oudjaar morgen en een prachtig begin van het Nieuwe Jaar!!!!!!!!!

6 reacties op “Haakpatroon giga-muts!!!

 1. hotelmama zegt:

  Hey Annelies,
  knappe muts weer. Wij vechten hier nog bijna alle dagen om jouw muts;-)
  Die kersjes op je hoofding, zo knap!!
  Voor jou en je gezin ook een fijn eindejaar en een heel mooi 2012!!

 2. Johanna zegt:

  Erg mooie kleuren. Ja boekhouden ben je tegenwoordig wel even mee bezig. Gelukkig heb ik een man die dat altijd doet. Fijn oud jaar en een gelukkig en gezond 2012 wil ik jullie wensen. Fijne avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.