Haakpatroon sjaal: Pearls and the Mermaid, voor Design Wars

Ik doe mee met de Design Wars, en wow, wat is dat spannend. Heel erg nieuw voor mij allemaal! Ik maakte dan ook speciaal een nieuw haakpatroon : Pearls and the Mermaid shawl. Een grote, mooie en heerlijke omslagdoek.

Haakpatroon sjaal: Pearls and the Mermaid | Vicarno's Haakpatroon sjaal: Pearls and the Mermaid | Vicarno's

Haakpatroon sjaal: bezarre ontwerp-techniek

En deed dat volgens mijn nogal bizarre ontwerp-techniek…. Volgens mij hebben de meeste ontwerpers eerst een ontwerp in hun hoofd, en gaan dan een garen zoeken. En ik merk dat ik het meestal andersom doe, namelijk, vertrekkend vanuit een garen.

Toen ik dit RedHeart Boutique Unforgettable garen zag, en voelde, was Vic bij me. Onze 7-jarige zoon. En die weet het vaak nogal goed te duiden. Hij zag het garen, nam een bol en zei : ‘mmm…. parelmoeren parels en zeemeerminnen zie ik.’. En … Ik gaf hem gelijk. Dus ik legde vervolgens het garen ergens overduidelijk in zicht, de volgende stap in mijn ontwerpproces. (en negeerde vakkundig de daaropvolgende dagen de vertwijfelde blikken van mijn man, die zich overduidelijk afvroeg hoeveel hoekjes in huis ik nog ging volleggen met ‘bollen wol in zicht’).

En ineens zag ik het : een haakpatroon voor een sjaal. En ik ging als een bezetene haken. (dit is dan de volgende stap in mijn ontwerpproces, het ontwerp zien en vervolgens niet kunnen rusten vooraleer het af is….)

De shawl zelf ? Die is teder en zacht, door de prachtige kleuren en de fluwelen zachtheid van het garen. De glans vertegenwoordigt de parels. Het middenpaneel van de shawl is krachtig, beweeglijk, en sterk. Zoals zeemeerminnen dan ook zijn, volgens mij. De grote en brede boord is een herhaling en verbreding van het middenpaneel, en gaf mij het beeld van de uitgestrektheid en de openheid van water, de zee.

Een heerlijke gehaakte sjaal dus, voor een wandeling aan zee…. En waarin je je vast de mooiste zeemeermin-prinses kan voelen. Of gewoon thuis, op de bank, om lekker in weg  te kruipen.

Stemmen dus: Pearls and the Mermaid

De Design Wars wedstrijd loopt van vandaag tot en met woensdagnacht : ik doe dan ook een GROTE OPROEP om voor me te stemmen. Stemmen kan hier: Design Wars stemming.

Dank!!!!!!!! Het garen kan je bestellen bij Woolly, en je vindt het haakpatroon in de webwinkel.

Crochet pattern shawl: pearls and the mermaid | Vicarno's Crochet pattern shawl: pearls and the mermaid | Vicarno's Crochet pattern shawl: pearls and the mermaid | Vicarno's Crochet pattern shawl: pearls and the mermaid | Vicarno's

17 reacties op “Haakpatroon sjaal: Pearls and the Mermaid, voor Design Wars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.