Scheepjes CAL Spring-Summer 2015 : Flight of Fancy

Groot nieuws, het moment is aangebroken waarop we met zijn allen vol ongeduld zaten te wachten : er komt weldra een nieuwe Scheepjes CAL !

Ik vind het dan ook ongelofelijk spannend en ben heel erg enthousiast dat ik mag vertellen dat ik het ontwerp voor deze nieuwe CAL heb mogen maken.

Kunnen jullie je voorstellen hoe ik me voelde, de dag dat ik een telefoontje kreeg van Scheepjes en ze me vroegen of ik interesse had om een CAL ontwerp voor hen te maken ? Geloof me, gelukkig kon niemand mijn reactie zien, maar ongetwijfeld heeft mijn stem mijn spanning en enthousiasme verraden 🙂   (ik verklap graag een klein geheimpje : vlak na afloop van het telefoongesprek, stond ik stokstijf gedurende een volle minuut denk ik, en herbeleefde het ganse gesprek in mijn hoofd, om dan te besluiten heel erg luide en foute muziek op te zetten en als een bezetene vol enthousiasme rond te springen tot ik buiten adem was).

Ik ontving het garen heel erg snel, and besloot om mijn ‘typische ontwerpmethode’ ook hier toe te passen : ik legde de bolletjes volop in zicht, heel dicht bij me, zodat ik ze op elk moment van de dag kon zien, en aanraken. Dit lijkt misschien gek, maar voor mij werkt het perfect op deze manier : ik laat ‘mijn onderbewustzijn’ werken met het garen. En na een paar dagen (soms duurt het weleens langer) begin ik het ontwerp ‘te zien’ dat ik wil maken.

Het garen ? Dat is fantastisch. Het heet Linen Soft, en echt waar, het is een heerlijke mix van linnen-katoen-acryl. En niemand heeft dit garen al gezien want het is helemaal nieuw, speciaal gemaakt voor deze CAL.

Zacht en toch sterk, het haakt heerlijk. Er zitten veel meters op een bolletje, zodat het ook totaal niet zwaar is. En de kleuren ? Die zijn enorm rijk, diep en mooi. En het speciale aan dit garen is ongetwijfeld de luxueuze uitstraling : je voelt je als een echte koningin, als je dit garen ziet, voelt en ermee werkt.

Het ontwerp zelf voor deze CAL ? Dat houden we uiteraard nog even geheim… Maar een paar impressies en voorproefjes geven we graag mee : het is een stijlvol ontwerp, vol glamour, met een prachtige kleurencombinatie.

En het wordt een shawl, een mooie en royaal grote, stijlvolle omslagdoek.

De CAL zelf start op 10 juni, en zal 11 weken duren. Elke week, op woensdagochtend om 9u wordt er een nieuw deel van het patroon vrijgegeven.

De patronen zullen beschikbaar zijn in het Nederlands, Engels (UK & US terminologie), Duits en Frans. Ze zullen volledig uitgewerkt zijn, met veel extra informatie : foto’s, haakschema’s, extra info en tips, … Ze zullen opgeladen worden als downloadbare pdf bestanden in de facebook groepen.

Er zijn speciale kits gemaakt voor deze CAL : 3 verschillende kits ! De pre-orders zullen weldra van start gaan in veel winkels die Scheepjes verkopen, zowel de online winkels als de stenen winkels zullen deze kits gaan verkopen.

Het is denk ik heel erg duidelijk dat ik super enthousiast over deze CAL ben, en ik hoop dat ik jullie even nieuwsgierig en enthousiast heb kunnen maken. Scheepjeswol en ikzelf hebben hard gewerkt (maar uiteraard met heel veel plezier) om een vernieuwende, originele, ontspannende, luxueuze, stijlvolle en glamoureuze CAL te organiseren. Dit pakket is een heerlijk geschenkt voor jezelf of voor iemand speciaal waar je om geeft.

Graag nodig ik jullie allemaal uit in de CAL facebook groepen, die speciaal aangemaakt zijn  : the International CAL 2015 group en de Nederlandstalige CAL 2015 groep.

Om af te sluiten : let us all ‘Spread Our Wings and Fly – Fly the Flight of Fancy’ : Hopelijk vergezellen jullie me mee op deze onvergetelijke en stijlvolle avontuurlijke CAL-vlucht !

Spring-to-summer-CAL2015

20 reacties op “Scheepjes CAL Spring-Summer 2015 : Flight of Fancy

 1. Annemarie zegt:

  Oh, de sneappeak-foto ziet er al top uit
  Ik las in het bericht dat de cal via facebook gaat. Is het ook te volgen zonder facebook?
  Het lijkt me zo leuk om hieraan mee te doen.

 2. Ilse verhoeven zegt:

  Hey Annelies,
  Ik ga dus ook meedoen!
  Gaan jullie ook buttons maken voor op een blogje te plaatsen? (Deelnemer scheepjes spring to summer cal 2015 bijvoorbeeld)?
  Ik ben super nieuwgierig en denk echt dat het super gaat worden… Kan niet wachten! Ik zal vast weer veel bijleren!

 3. annie zegt:

  Wow Annelies, wat super voor je!!!!!
  Je inzet loont dus daadwerkelijk hé.
  Heb deze week nog gepraat over je systeem van “bollekes in het zicht leggen” om ideetjes te krijgen…

 4. Maddy zegt:

  Ja daar zou ik ook een dansje voor maken..hahaha!! Superleuk en gefeliciteerd! Leuk ook dat het nu eens een sjaal is…ik ben niet zo van de dekens haken, maar in dit geval ga ik me toch even achter de oren krabben of ik mee ga doen!

 5. Jolanda van den Brink zegt:

  Ik vind het zo mooi! Ik doe zeker mee. Ik haak graag en veel en zag steken die ik nog niet ken maar wil graag leren!:-):-):-)

 6. margaret zegt:

  Wat een eer om hiervoor gevraagd te worden. Ik snap wel dat je uit je dank ging. Super leuk voor je. Ik zie al veel winkels waar je het pakket kunt bestellen dus dat gaat vast goed lopen. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.