Nieuw haakpatroon : opengewerkte damescardigan

Een nieuw haakpatroon : helemaal klaar, af, zodat iedereen deze opengewerkte damescardigan kan maken.

Luchtig, opengewerkt stekenpatroon, helemaal trendy, en ook nog eens comfortabel en lekker zacht. En vederlicht, want dankzij het mooie stekenwerk heb je niet veel garen nodig.

Het hele vest wordt topdown gehaakt : dit wil zeggen dat je bovenaan bij de halslijn begint, en in 1 stuk, jawel, helemaal naadloos naar beneden toe haakt. Geen naden dichten op het einde, niks-te-stress, alles gelijk klaar. Het grote voordeel is ook dat je tijdens het haken kan aanpassen en indien nodig veranderingen kan aanbrengen.

Volledig uitgeschreven patroon, in 3 maten : S-M, M-L en L-XL. Nederlandstalig en Engelstalig, met een mooi haakschema erbij, en ook een schets met afmetingen.

En ook nog eens waanzinnig goed getest door mijn bekwame testpanel.

Summer Mesh Cardigan Annelies Baes Vicarno

Het garen ? Super-de-luxe Scheepjes Linen Soft garen. Voor een zomers effect. Maar …. Deze cardigan wordt ook prachtig met bijvoorbeeld Scheepjes Softfun (fluffy-zacht garen in veeeeeel kleuren), of heerlijk warm en cuddly in het nieuwe Scheepjes merino soft garen. (als er iemand een dosis tijd bij me aflevert, haak ik mezelf graag ook nog een merino versie).

Op de foto zie je Atty, van Atty’s, ik was superblij toen ze wel wou poseren voor de fotoshoot. De blauwe versie die draag ik zelf. (foto’s supersnel gemaakt op een zomerse dag in de tuin).

Prettig weekend allemaal !

Patroon : linen mesh cardigan : Ravelry en webshop

Garen : Scheepjes Linen Soft (en ook prachtig in Scheepjes Softfun en Scheepjes merino soft)

Haaknaald : 4 of 4,5 mm

linnen cardigan annelies baes haakpatroon vicarno

 

2 reacties op “Nieuw haakpatroon : opengewerkte damescardigan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Looking for the English website? Click here.